Träskkampen 2003

Årets upplaga av Träskkampen ägde rum i Östra Falmark den 9 augusti. Dagen började med en stafett runt Falmarksträsket. Loppet var indelat i olika springsträckor, men även cykling, rodd, simning och inlines. Årets nya gren var simning. Östra Falmark vann stafetten utan problem!

På området nere vid sjön kunde alla senare under dagen vara med och påverka resultatet genom att prova på; stövelkastning, luftgevär, pilkastning, ”tvål-skjutning” (med blöta, löddriga händer trycka iväg en blöt tvål…rekordet var drygt sex meter – ut och prova!!)

Uttagna lag från de fyra byarna möttes i en hinderbana och sist men inte minst var det dragkampsfinaler. Först möttes dragkampslagen nere på sandstranden vid sjön. Finalerna ägde rum i väl preparerad gegga. Detta var nytt för i år, publiken skulle väl få sitt! Dragkampsfinalen vanns på damsidan av Gamla Falmark och på herrsidan av Sjöbotten.

Träskkampen vanns slutligen av två lag, Östra Falmark och Gamla Falmark som slutade på samma poäng. Därmed fick båda byarna sina byanamn inristade i den åtråvärda vandringspokalen.

Efter dragningen i Träskkampslotteriet var det uppehåll till kvällen. Då började gruppen ”Pö om pö” från Gamla Falmark med musikunderhållningen, och sedan fortsatte ”Rubankarna” från Sjöbotten. Publiken var verkligen med på noterna. Under kvällen var det även dans i nya byahuset. En lång dag gick mot sitt slut och alla var nog glada – men trötta!

Jag måste bara få tillägga att Östra Falmerk verkligen gjorde ett kanonjobb denna dag. Allt flöt på bra, proffsiga ”jobb-Tshirtar”, bra med alla tält på området (undrar just vem som fixat dessa…) och ett VACKERT område. På det området kan inte vi i Sjöbotten klå er!!!

Margareta Hägglund