Byatidningen Babbel

 

Babbel är inget mindre än Falmarks egen tidning! Babbel har utkommit med 6 nummer per år sedan december 1994. I början trodde vi att det skulle bli några få sidor, men varje nummer kom att bestå av 32 – 36 sidor. Numren har tryckts i 90 exemplar, och våra prenumeranter har funnits både i byn och i övriga delar av Sverige. Sedan början av 2018 utges inte Babbel längre, då redaktionen blivit för liten. Layoutmallar, guidning och tips står dock till förfogande, om byborna bestämmer sig för att återuppta tidningen längre fram.

Tidningen har haft några stående inslag:

  • Kulturrutan – lite tänkvärt som oftast skrivits av Hjördis.
  • ”Vi gratulerar” och ”Har ni hört?” – två sidor om vad som händer och sker och där vi gratulerat födelsedagsbarnen.
  • Minimajs och soffpotatis – en serie tecknad av syskonen Rickard och Charlotte Widmark. Inför varje nytt nummer har läsarna kunnat rösta på Falmarks hemsida om hur historien ska fortsätta.
  • Anslagstavlan – här har det funnits möjlighet att annonsera gratis om saker du velat köpa och sälja, samt att bjuda in till aktiviteter du ordnat.
  • Korsord av Rune Gustafsson, speciellt producerat för Babbel. Tre av de rätta inskickade svaren i varje nummer har belönats med en lott.

Utöver detta fanns förstås reportage från saker som har hänt i byn, recept, tävlingar, dikter, pyssel och mycket mer.

Vi i redaktionen vill tacka så mycket för oss, och för de år som gått. På återseende!

Kontakta oss gärna på mejladressen babbel@falmark.net om du har några funderingar. Hit kan du förstås även höra av dig för köp av lösnummer eller dylikt.