Det svängde i Klubbis

1 april var vi alla inbjudna till jazzcafé med Wihlborgs Jazzband i Klubbis, och många hörsammade den inbjudan, både bybor och människor från när och fjärran. Det var musik av hög klass som Magdalena Lundberg (sång), Jan-Eric Sundkvist (sax), Åke Östman (gitarr), Tor Holmström (piano), Erik Holmström (trummor) och Jan-Åke Wíhlborg (bas) bjöd på.

Kapellmästare Wihlborg härstammar från Östra Falmark. Han är släkt med Lövgrens och Vincents, berättade han. Jan-Åke Wihlborgs mamma lär ha haft sina rötter i Pilrotet. Även sångerskan, Magdalena Lundberg, har släkt i byn, fortsatte Wihlborg:

– Allt härstammar från Östra Falmark. Wihlborg berättade även en historia om hur Sting inspirerades till låten ”Fragile” när han åkte över gammbron i Östra Falmark och såg fiskedragen som hängde från elledningen. Nåja, det var trots allt den första april.

Fikat var dock inget skämt. Hjördis Brännström och Annica Åström dukade upp mängder av mycket gott hembakat fika. En mycket lyckad kväll!

Jan-Eric Sundqvist och Jan-Åke Wihlborg jazzar loss.

Jan-Eric Sundkvist

Magdalena Lundberg

Åke Östman

Tor Holmström

och hans bror Erik Holmström

Jan-Åke Wíhlborg

Nöjda besökare

Amanda Burström och Lovisa Wangby

Kurt Brännström

Elin Renström

Ola Granlund ger barnbarnet Tindra vatten i värmen.

Tindra

Besökare från Lettland

Fler som njöt av musiken

Arne Åström och May-Britt Bergman

Eva Lindgren, Margareta Hägglund, Bjrön Lundmark med flera

Brittmarie Lundmark

Maja Granlund

Supersöta Lovisa Lindberg hade prövat ut en min som gav henne en lite annan look… (Och ännu effektfullare blev det i svartvitt.)

Björn Lundmark berättar om gästerna från Lettland. De är här och hälsar på Skellefteå Byautvecklingsråd och hade tidigare under eftermiddagen ätit souvas från muurika i jaktkojan. De var mycket imponerade över vilka resurser vi har: bönhus, jaktkoja och klubbis, och det i en by med bara ca 150 boende.

Några av gästerna från Lettland.

Även detta en av våra långväga gäster.

De fick med sig t-shirtar med texten ”Östra Falmark – en bra bit av Skellefteå”.

De överlämnade även de en gåva, gingerbread.