Träsktrampen 10 juni 2006

Grillgänget – Vanja & Ola Granlund samt Mikael Söderberg.

En strålande vacker lördag var det så dags för ännu en aktivitet i vår lilla by, nämligen Träsktrampen. Undertecknad med make samt Ola och Vanja Granlund stod för ruljansen i Östra. Vi grillade hamburgare så det stod härliga till och cyklister från byarna runt sjön droppade in eftersom för att avnjuta våra goda, nystekta burgare. Vi hade dukat inomhus men fick flytta ut bord och stolar eftersom vädret var så vackert.

Familjen Thomas Ståhl handlar hamburgare.
Hungriga sjöbossar
Elin Renström på väg.

Både små och stora cyklister ställde upp och duktigast av alla var Elin Renström, blott 6 år, som hade ställt in sig på att cykla till Långviken. Väl där visade det sig dock att hon ville fortsätta hela vägen runt! Ivrigt påhejad av syskon och föräldrar så lyckades hon faktiskt fixa det! Tjusigt och imponerande på en liten, rosa 16” cykel tyckte vi nog alla. Efter att ha mumsat i sig en hamburgare så cyklade hon sen glatt iväg hemåt.

Annika, Elisabeth och lilla Maja på väg.
Maja Asplund snart redo för avfärd.

Annika Nyberg, Bureå, hade lurat med sig dottern Elisabeth och dotterdottern Maja på en härlig tur runt träsket. Det var premiär för dem och de var visst inte ens svettiga när de kom tillbaka. Snyggt jobbat och välkomna åter!

Totalt löstes 106 startkort runt om i byarna. En del cyklade dock runt utan startkort bara för att njuta av det vackra vädret och en våffla i Sjöbotten, en gokaka i Långviken eller kanske en härlig ”Gamla Falmarkmacka”. Det var nämligen detta som serverades i de olika byarna under dagen.

Lottdragningen hölls i Östra Falmark där vinsterna funnits för påtittande mellan 10-15. Högvinstvinnare blev Anton Stenlund, Sjöbotten som fick en benställning till ett arbetsbord. Ove Renström, Östra Falmark, vann en massage hos Allans Massage. (Att avnjutas efter vedkapningen?) J-O Lindmark i Gamla Falmark vann en fin kryddsnurra och Gulli Renfors i Långviken förärades med en bordsgrill. Dessutom fick alla barn stora godisklubbor och många vuxna fick också fina vinster. Dan Lindgren i Östra fick t.ex. en fin borrmaskin eller var det kanske en skruvdragare? Eskil Hedlund kommer ni att få se i en snygg, röd keps i sommar medan hans dotter Erika kommer att få det hett om öronen i sin Lovikkamössa. Hur som helst verkade alla nöjda och glada och vid 16-tiden fick även vi åka hem och avnjuta en välbehövlig dusch.

Tack till Ola och Vanja Granlund för att ni hjälpte oss! Väl mött igen nästa år!

Kram Maria & Mikael

Vera Lundmark åkte runt med morfar Leif.
Cyklist och vandrare på väg.
Urban och Annika Stenlund samt Karin Gerth, Sjöbotten, mumsar i solen.
Lennart Forsman, Enar Nordmark och Vera Forsman njuter i solen.
Paus och mat i Östra Falmark.
En bärgningsbil dök helt plötsligt upp och sökte efter en Golf.
Elin släcker törsten efter sitt kraftprov!
Jonathan Söderberg släcker törsten fast han fuskade och körde moppe runt!
Bilbärgarna blev så sugna så de kom tillbaka och köpte mat!

Startande 2006-06-10

Gamla Falmark: 36 vuxna 6 barn
Sjöbotten: 26 vuxna 2 barn
Östra Falmark: 18 vuxna 5 barn
Långviken: 11 vuxna
Totalt: 91 vuxna 13 barn
104 startkort lösta

Högvinstvinnare

Kryddsnurra: J-O Lindmark, Gamla Falmark
Benställning/arbetsbord: Anton Stenlund, Sjöbotten
Presentkort/massage: Ove Renström, Östra Falmark
Bordsgrill: Gulli Renfors, Långviken